Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна відкриє 10 нових посольств в Африці

Україна перезавантажує відносини з десятками країн Африки.  Про це повідомив президент Володимир Зеленський на Конференції послів України.

Він наголосив, що Україна має приділяти особливу увагу тим регіонам і континентам, де наші інтереси поки що представлені менше, ніж нам необхідно для блага країни та захисту від агресії росії.

«Зокрема, це Африка. Ми вже перезавантажуємо відносини з десятками країн Африки. Наступного року ми маємо це посилити», — сказав Зеленський.

Україна розробила концепцію торговельного дому «Україна — Африка» з відкриттям його представництв у столицях найбільш перспективних країн Африканського континенту.

На додаток до наявного представництва України в десяти країнах Африки (разом із новими посольствами й торговельними домами) Україна має досягти представлення в 30 країнах Африканського континенту, зазначив Зеленський. Він додав, що Україні потрібні паспорти відносин з кожною країною, як це зроблено з країнами Африки.

«Глобальне зростання й міжнародну стабільність у цьому столітті неможливо уявити без відносин з Африкою та іншими частинами Глобального Півдня: Латинська Америка, Індія, інші азійські країни, зокрема й Китай та Південно-Східна Азія, увесь регіон островів Індійського й Тихого океанів. Україна має знайти формат свого лідерства у стратегічних процесах у кожному з цих регіонів, і роль дипломатичного корпусу України при цьому буде визначальною», — заявив президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору