Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні прогнозують зменшення урожаю кукурудзи – експерти USDA

Кінцеві залишки кукурудзи у світі, за прогнозами експертів USDA, зменшаться до 298,4 млн т

USDA прогнозує у 2022/23 МР зменшення урожаю кукурудзи в Україні на 4,5 млн т до 27,0 млн т. У листопаді прогнозували 31,5 млн т. Водночас експорт кукурудзи з України, за даними аналітиків, збільшиться на 2 млн т, до 17,5 млн т. Кінцеві залишки зменшаться до 6,89 млн т, свідчать дані звіту USDA за грудень, пише Latifundist.

За прогнозами USDA, показник світового врожаю кукурудзи у 2022/23 МР знизиться на 6,53 млн т, до 1 161,86 млн т (1 168,39 млн т — листопад).

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Оцінку світового експорту кукурудзи також було зменшено на 1,11 млн т до 181,63 млн т (182,74 млн т). Кінцеві залишки кукурудзи у світі, за прогнозами експертів USDA, зменшаться до 298,4 млн т, що на 2,36 млн т менше попередньої оцінки — 300,76 млн т у листопаді.

Аналітики USDA вирішили залишити без змін свою оцінку виробництва кукурудзи в США —  353,84 млн т. Прогноз експорту кукурудзи зі США та кінцеві запаси, за інформацією аналітиків, складуть 52.71 млн т та 31,93 млн т відповідно.

Читайте також: Стало відомо, які компанії заробили найбільше на експорті зерновим коридором.

Окрім цього, аналітики не змінили свій прогноз виробництва кукурудзи в Китаї на 2022/23 МР — 274,00 млн т. Імпорт зернової в Китай за прогнозами аналітиків не зазнає змін та становитиме 18,00 млн т. Кінцеві запаси, за даними аналітиків, будуть на рівні 206,12 млн т.

Нагадаємо, 32,2 млн тонн зернових, олійних культур і продуктів їх переробки відвантажила Україна за 9 місяців з початку війни. Першу позицію по постачанню займає кукурудза із 12,3 млн тонн, другу – пшениця із майже 7 млн тонн, третю розділили олія та ріпак – кожної відвантажено по 2,8 млн тонн.

Протягом останніх років Україна впевнено входить до ТОП-5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Зокрема, у 2021 році наша країна посіла  5 місце у світі зі 126 країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу.

За період воєнного стану кількість підприємств – виробників продуктів тваринного походження, що має право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу, збільшилась до 418. Це на 33 виробники більше, ніж було на кінець зими цього року. Найбільше зросла кількість постачальників молокопродуктів – на 11, рибопродуктів – на 6 та равликів і продуктів з них – на 5.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору