Ужгородка

Новини Закарпаття

У ГУР пояснили, чому «вагнерівцям» важливо захопити Бахмут

Командувач російськими військами в Україні генерал Сергій Суровікін приєднався до голови приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина в суперництві з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів у інтерв’ю NYT.

Начальник української розвідки зазначив, що союз Пригожина та генерала Суровікіна призвів до передачі важкого озброєння з армії в частини «Вагнера», що розширило роль організації у війні.

За його словами, зараз найманці намагаються щосили захопити місто Бахмут, щоб відтіснити на задній план конкуруючих командирів регулярної російської армії. «Вагнер» узгоджує свої дії з армією, але є основною силою на Бахмутському фронті.

Буданов вважає, що політичні амбіції лідера російських найманців частково диктують стратегію російської сторони.

Говорячи про штурм Бахмута, начальник ГУР пояснив, що в діях найманців є лише ідеологічне та медійне питання.

«Ось чому загони «Вагнера» так фанатично намагаються захопити це місто. Їм треба показати, що вони сила, і вони можуть те, що не змогла російська армія. Ми це ясно бачимо і розуміємо», – сказав Буданов, додавши, що Бахмут не вважається стратегічно важливим, але, взявши його, росіяни покращать свої позиції для подальшого наступу на Донбасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору