Ужгородка

Новини Закарпаття

Арештований у Німеччині розвідник міг передавати РФ дані про Україну

Затриманий минулого тижня у Німеччині співробітник розвідки міг передавати Росії секретну інформацію про ситуацію в Україні, пише німецьке видання Tagesschau.

Після  арешту співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND) за звинуваченням у шпигунстві масштаби ймовірної зради стали чіткішими. Зокрема затриманий, серед іншого, нібито передавав Росії таємні оцінки ситуації в Україні. При цьому робити він це міг під тиском шантажу. 

Водночас як Федеральний прокурор, так і Служба розвідки відмовились коментувати цю інформацію.  Точні обставини ймовірної зради ще встановлює прокуратура. 

Раніше Федеральна служба розвідки повідомила владу Калсруе про підозру у зраді власних співробітників. Співробітника BND заарештували в середу, 22 грудня. Федеральний комітет Німеччини звинувачує його у передачі держтаємниці Росії у 2022 році. За словами міністра юстиції Марко Бушмана, це “важливий удар по російському шпигунству” – якщо звинувачення правильні. Якщо підозра справді підтвердиться, справа буде особливо делікатною: Москва залучила подвійного агента до зовнішньої розвідки під час російсько-агресорської війни. 

За останні роки в Німеччині було засуджено кількох людей, які шпигували на користь Росії. Однак про подвійного агента у Федеральній розвідувальній службі заявили вперше з 2014 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору