Ужгородка

Новини Закарпаття

Росія вчетверте від початку війни змінила командувача західного військового округу

У збройних силах російської федерації вчетверте від початку повномасштабного вторгнення в Україну змінився командувач західного військового округу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“В окупаційній армії відбулась чергова ротація у вищому командуванні. З посади командувача військами західного воєнного округа було знято генерал-полковника кузовльова сергія юрійовича, який встиг побути на цій посаді лише близько місяця. Натомість західний во зс рф очолив генерал-лейтенант нікіфоров євген валерійович”, – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що раніше нікіфоров обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача військами східного військового округу. За даними розвідки, на сьогодні він перебуває в командному пункті угруповання військ “захід” у богучарі воронезької області.

Формальною причиною звільнення кузовльова був названий провал підготовки наступу на Лиманському напрямку. “Втім, за фактом це прояв внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві рф – людину з орбіти шойгу-герасимова змінюють на кандидата від групи суровікіна-пригожина”, – зазначили в розвідці.

Як зауважили в ГУР, генерал нікіфоров став четвертим командувачем західного військового округу від початку повномасштабного вторгнення.

Попередниками нікіфорова були: генерал-полковник олександр журавльов – з листопада 2018 року по липень 2022 року, але фактично з квітня 2022 р. був відсторонений від виконання обов’язків; генерал-лейтенант андрій сичевой – з липня по серпень 2022 р.; генерал-лейтенант роман бердніков – з серпня по вересень 2022 р.; генерал-полковник Сергій кузовльов – з листопада по грудень 2022 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору