Ужгородка

Новини Закарпаття

Шмигаль: на свята не буде аварійних відключень світла, якщо минеться без обстрілів

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ми розуміємо, що росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож перебуваємо у щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року. Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень», – зазначив очільник уряду.

За його словами, після аварійно-відновлювальних робіт вдалося повернути в мережу два блоки теплових електростанцій. Наразі триває процес відновлення інфраструктури, зростає кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено споживання.

«Діє відпрацьований алгоритм пріоритетності заживлення споживачів. На першому місці – критична інфраструктура, на другому – ВПК, на третьому – важливі виробництва, на четвертому – житловий фонд», – додав Шмигаль.

Додамо, що у вечірньому зведенні 27 грудня Генштаб ЗСУ наголосив, що загроза завдання росіянами авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору