Ужгородка

Новини Закарпаття

У Нацполіції пояснили, що очікує за порушення комендантської години в новорічну ніч

Голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що очікує на порушників комендантської години, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Комендантську годину встановлюють військові адміністрації. Ці обмеження наразі не скасовувалися. Взагалі, у кожному регіоні встановлено період комендантської години залежно від оперативної обстановки. У країні – воєнний стан, який передбачає низку обмежень. Люди мають це розуміти. Про які святкування у публічних місцях в комендантську годину в принципі може йти мова?” — сказав він.

Клименко зазначив, що поліція в будь-якому разі працюватиме за звичною схемою: якщо люди порушують комендантську годину, їх може зупинити патруль для перевірки особи. Якщо в людини не буде документів, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції.

“Якщо ви законослухняний громадянин/громадянка з документами і вирішили прогулятися у комендантську годину, то вас можуть перевірити та відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести у підрозділі поліції”, — зауважив він.

Клименко додав, що за обґрунтованої потреби правоохоронці можуть провести поверхневий огляд громадян, автомобілів. Якщо в процесі перевірки виявиться, що особа підозрюється в незаконній діяльності і є законні підстави, то людину можуть і затримати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору