Ужгородка

Новини Закарпаття

Організатору зловживань в АРМА повідомили про підозру

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив журналіст Олег Новіков.

Серед підозрюваних, зокрема, є колишній голова АРМА Антон Янчук, ексначальник управління менеджменту активів АРМА Віталій Різник та інші. Наразі детективи запідозрили ще й організатора цієї схеми, який є власником низки компаній.

Крім нього, підозру отримав ексгенеральний директор держпідприємства «СЕТАМ» Віктор Вишньов. Наразі він працює заступником голови Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

За версією слідства, арештоване майно передавали АРМА під приводом виконання судових рішень. Посадовці АРМА, своєю чергою, готували обґрунтування, що такими активами важко керувати, зберігати або ж вони швидко псуються і можуть втратити свою вартість. 

Надалі майно оцінювала компанія-учасниця схеми за суттєво заниженою вартістю. За нею майно виставляли на електронні торги, організовані ДП «СЕТАМ». Своєю чергою представники держпідприємства, учасники-змови, організовували торги у такий спосіб, щоб забезпечити перемогу наперед визначеній приватній компанії.

НАБУ та САП здобули докази щонайменше чотирьох епізодів такої протиправної діяльності упродовж 2019 року. А саме:

  • продаж трьох земельних ділянок на Одещині, придбані свого часу для будівництва торговельних центрів мережі «Ашан», – реалізовано у 18 разів дешевше за ринкову вартість;
  • продаж 2,6 тис. тон піску річкового середньої та дрібної крупності на Київщині, заниження вартості більш ніж у 6 разів порівняно з ринковою;
  • продаж понад 4,5 тис. тон карбаміду – майже в 5 разів дешевше за ринкові ціни;
  • продаж зерна, крупи та олійних культур – вчетверо дешевше за ринкову вартість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору