Ужгородка

Новини Закарпаття

Росія почала змінювати тактику обстрілів – ГУР

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в етері телемарафону, повідомляє пресслужба ГУР

За словами Скібіцького, ворог почав змінювати тактику, застосовуючи в різних конфігураціях й іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

“Ми бачимо вплив економічних санкцій на РФ. Вони намагаються обійти санкції, завезти комплектуючі, але це не так просто зробити”, – сказав представник ГУР.

Він зазначив, що у росіян зараз в дефіциті балістичні ракети “Іскандер”, наближаються до закінчення запаси “Калібрів”, зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555.

За словами представника ГУР, Росія здатна максимум на 2-3 потужних удари з високоточного озброєння.

Він також додав, що ворог почав відчувати дефіцит РСЗВ.

“Якщо ми говоримо про суходіл, то це насамперед РСЗВ “Смерч”, “Ураган” і навіть артилерійські снаряди калібру 122 мм, 152 мм. Головне управління розвідки МО України постійно фіксує заходи Росії з поповнення саме цими боєприпасами з інших країн. Велику кількість вони завезли з Білорусі і дуже активно працюють з іншими країнами, щоб знайти запаси”, – повідомив Скібіцький.

При цьому виробництво ракет в Росії не припиняється.

“Ми зараз знаходимо уламки ракет, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. Значить, вони виробляються і зразу надаються у війська, щоб здійснювати обстріли наших об’єктів”, – сказав Скібіцький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору