Ужгородка

Новини Закарпаття

Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли до Реєстру держзрадників

Колишнього чемпіона світу у трьох дивізіонах, олімпійського чемпіона 2008 та 2012 років з боксу Василя Ломаченка включили до Реєстру держзрадників, який веде “Рух ЧЕСНО”. Про це повідомили в русі. 

“Підставою для внесення боксера до Реєстру стала його публікація в Інстаграм відео проповіді митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату.

У своїй проповіді Лонгін говорить про те, що “українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви господньої та проти українського народу”, що є одним із ключових наративів російської пропаганди щодо низки обшуків СБУ у приміщеннях московського патріархату”, – пояснюють у “ЧЕСНО”.

Ломаченко у соцмережах закликав підписників показати “наскільки ми вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому”.

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив ще один пост із ключовим повідомленням: “Той, хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає. Усі мають вуха, але не всі мають вуха, щоб слухати”.

“Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди”, – зауважує лідерка “Руху ЧЕСНО” Віта Думанська.

Нагадаємо, у грудні Ломаченко опублікував фото Митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого ввела санкції РНБО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору