Ужгородка

Новини Закарпаття

Фірма депутата Львівської облради отримає майже мільярд на утримання доріг в області

Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів».

На торги із очікуваною вартістю 923 млн грн не прийшов ніхто, крім ПП «Рома», яке і стало переможцем. Фірма надаватиме послуги до кінця 2025 року. Причому наразі встановлено, що бюджетне фінансування у 2023 році становитиме лише 40 млн грн.

У грудні 2021 року «Рома» вже отримувала замовлення на утримання і ремонт 1480,7 км місцевих доріг за 984 млн грн до кінця 2023 року. Але, у зв’язку з висновком Державної аудиторської служби про виявлені порушення, договір розірвали 30 грудня 2022 року, оплативши 133,5 млн грн, вказано на Prozorro.

Директором і власником ПП «Рома» є депутат Львівської облради від «Європейської солідарності» Роман Демчина. У 2020 році він заявив, що збирається продати своє підприємство німецьким інвесторам. Втім наразі він залишається одноосібним власником. За даними YouControl, компанія отримала замовлень на 4 млрд грн, причому сума замовлень різко зросла у 2020-2022 роках.

У грудні 2021 року стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларацію Романа Демчини та виявило порушень на понад 27 млн грн. Зокрема, підозрювалось, що він приховав дві земельні ділянки на Жовківщині, які належать йому та його дружині, а також будинок у Раві-Руській, який належить дружині на праві користування, не вказав цілу низку вантажівок, дорожньої техніки, легковик Renault Lodgy, а також грошові активи у банках на суму понад 500 тис. грн.

Тоді Демчина пояснив, що ці кошти (27 млн) – це оборотні кошти одного з видів його підприємницької діяльності і вони задекларовані в податковій.

«Будинок, який називають не задекларованим – це будинок, який ще в далеких 90-х роках побудували нині покійні батьки моєї дружини і в якому ми жили, як побрались. Цей будинок було внесено до моєї декларації, проте з певними помилками, які пов’язані з процесом відкриття спадщини на це житло», – написав він і додав, що йому соромно, що він допустив помилки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору