Афлатоксин — це канцерогенний токсин, що виробляється двома грибами, Aspergillus flavus і A. parasiticus , що зазвичай ростуть поблизу харчових культур
Згідно з дослідженням Університету штату Мічиган, кількість токсинів, які виробляє грибок у кукурудзі, зросте протягом наступних кількох років через глобальне потепління, передає greatlakesecho.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Згідно з дослідженням, опублікованого в Environmental Research Letters у квітні минулого року, з 2031 по 2040 рік у понад 89,5% округів із 15 штатів США спостерігатиметься підвищення рівня афлатоксинів.
Афлатоксин — це канцерогенний токсин, що виробляється двома грибами, Aspergillus flavus і A. parasiticus, що зазвичай ростуть поблизу харчових культур. Вони потрапляють у кукурудзу через пилкові трубки або через пошкодження комахами.
Афлатоксини є найбільш поширеним природним канцерогеном печінки. Відповідно до дослідження, хронічний рівень впливу може перешкоджати росту та харчуванню дитини.
Якщо прогнози дослідження точні, ризик зараження афлатоксином зросте настільки значно, що чиста кукурудза може виявитися дефіцитом. Це може дуже швидко стати глобальною проблемою, оскільки кукурудзяний пояс США є основним постачальником урожаю в усьому світі.
Так, основний винуватець прогнозованого зростання рівня афлатоксину – зміна клімату.
Нагадаємо, зміна клімату, шкідники та хвороби створюють тиск на врожай. Старі сорти пшениці зберігаються в архівах Музею природної історії, в сотнях старих картонних папок, акуратно вишикуваних, ряд за рядом, у музейних сховищах. Кожна з них містить висушене листя, стебла, колоски багатовікової давнини. Там налічується 12 тис. зразків.
Сполучені Штати прагнуть розправитися з екологічними злочинцями, які стоять за стрімким вирубуванням лісів у бразильській Амазонії, використовуючи такі покарання, як санкції Магнітського, щоб більш агресивно боротися зі зміною клімату, повідомили американські джерела та офіційні особи.
Міжнародне агентство з атомної енергії та Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) запустили насіння в космос, оскільки спільно активізують свої зусилля з вирощування нових культур, здатних адаптуватися до руйнівних змін клімату тут, на Землі. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.
Ізраїльські вчені планують проростити зелень із насіння на Місяці. Цей проєкт розробив Інститут дослідження пустелі імені Якоба Блауштейна при Університеті імені Бен-Гуріона у Беер-Шеві.
NASA відправило на борт космічної станції насіння червоного перцю чилі (Capsicum annuum) – у межах реалізації проєкту з вирощування плодоносних рослин на міжнародній космічній станції.
Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проект, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.
Анна Лиса
Джерело: Landlord