Ужгородка

Новини Закарпаття

Рада розширила права іноземних добровольців

За відповідний законопроєкт № 8098 проголосував 321 нардеп.

Цей законопроект дозволить забезпечити правову визначеність, рівні можливості та права іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу в усіх українських військових формуваннях, утворених відповідно до Законів України.

Зокрема, документ дозволяє іноземним добровольцям легально перебувати на території України та мати змогу отримати українське громадянство за спрощеною процедурою. Раніше це було дозволено тим, хто служив у лавах Збройних сил України, але новий закон поширює це право на Національну гвардію, Державну спеціальну службу транспорту та інші військові формування в Україні.

Також буде спрощена процедура вступу на службу. Іноземці, які хочуть воювати за Україну, можуть звертатися напряму до військових частин.

Крім цього, до Закону України «Про імміграцію» пропонується додати до квот, які дають підстави для надання дозволу на імміграцію іноземцям та особам без громадянства, які ще не прослужили три роки у Збройних силах України та інших військових формуваннях, проте під час служби отримали

поранення, які не дозволяють їм за станом здоров’я продовжити проходження військової служби.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору