Ужгородка

Новини Закарпаття

74% громадян ЄС схвалюють підтримку України у війні проти рф. Опитування

Про це свідчать дані опитування “Євробарометра”, проведеного на замовлення Європейського парламенту, передає “Інтерфакс-Україна”. 

У всіх державах-членах ЄС більшість громадян схвалюють підтримку України, водночас рівень підтримки найвищий у Швеції (97%), Фінляндії (95%), Нідерландах (93%), Португалії (92%) та Данії (92%). 

“Через десять місяців після початку війни в Україні підтримка конкретних заходів, вжитих ЄС, таких як санкції проти російського уряду або фінансова, військова чи гуманітарна допомога Україні, залишається настільки ж високою і становить 73%”, – ідеться в опитуванні. 

На запитання, які цінності Європарламент має захищати насамперед, респонденти найчастіше згадують демократію (36%), за нею слідує захист прав людини в ЄС і в усьому світі (29%) і свобода слова та думки (28%).

“Громадяни хочуть, щоб ці основоположні цінності ЄС захищалися в ЄС та за кордоном. Ці цінності українці щодня захищають із моменту неспровокованого та невиправданого вторгнення в Україну російських військ”, – наголосили у пресрелізі опитування.

Дослідження проводили між 12 жовтня та 7 листопада в усіх 27 країнах-членах ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору