Ужгородка

Новини Закарпаття

Туреччина не приєднуватиметься до антиросійських санкцій, бо “вони зашкодять самій країні”

“Заходи, прийняті на сьогодні Заходом проти росії, не були ефективними. Вони не змінили дії росії, а також не дали українцям можливість здобути рішучу військову перемогу. То що нам робити? Дати цьому тривати ще рік, два, три?” – сказав Ібрагім Калін, пишуть турецькі ЗМІ .

“Я говорю про те, що якщо ви хотіли змінити поведінку росії в цій війні, то не думаю, що це вдалося. Так, ми розуміємо, що в економічних санкціях є сенс та логіка. Однак, якщо бажаний ефект був у тому, щоб загнати путіна в кут, завдати удару по економіці, щоб народ через страждання почав щось на кшталт революції і змістив путіна, то й цього ми, очевидно, не спостерігаємо”, — сказав Калін.

Він додав, що “Туреччина не приєднуватиметься до антиросійських санкцій, оскільки вони завдадуть більше збитків економіці Туреччини, ніж самій рф”.

“По-друге, ми хочемо продовжувати відігравати роль посередника між сторонами у цій війні. Все, чого ми змогли досягти: зернова угода, обмін полоненими, підходи в аспектах безпеки — все це сталося завдяки нашій позиції щодо Росії”, — сказав він.

Калін додав, що Туреччина зберігає рівновіддалений підхід до сторін конфлікту, але є “та інші країни в Європі, у Перській затоці, які також спілкуються з рф”. Однак, за його словами, частина з них “більш довірливо ставиться до російської сторони, а інша частина схильна ставити більше запитань”.

Це обумовлено “тими позиціями, які вони зайняли” стосовно конфлікту, зазначив представник президента Туреччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору