Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні зведуть завод для переробки пшениці на етанол

У першому кварталі 2023 року планується початок проєктування ще трьох заводів з біопереробки агросировини

В Україні проєктують завод з переробки пшениці на паливний етанол. Розпочати будівництво планують у четвертому кварталі 2023 року або на початку 2024 року. Проєктування заводу займається українська компанія “АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП” на основі сучасних європейських технологій.

Про це мовиться в матеріалі “Як не втратити $2 трлн, а навпаки заробити на глибокій агропереробці? Практичні поради від АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП” на Latifundist.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Як зазначив власник та СЕО компанії Олександр Бататін, у першому кварталі 2023 року планується початок проєктування ще трьох заводів з біопереробки агросировини (глибокої переробки) в різних регіонах країни.

Читайте: В Україні скасували дотації за придбання обладнання для виробництва біоетанолу

Під час активних воєнних дій з агресором ми з командою прийняли тверде рішення почати активно розвивати напрямок глибокої переробки (біопереробки) агрокультур в країні. Навіть в умовах війни. Розуміючи перспективу та важливість розвитку цього напрямку для приватного сектора та для нашої економіки в цілому. Оскільки ще за півроку до війни у нас були усі дослідження, аналіз ринку, перспективи агро переробки з усіма цифрами та компетентна команда фахівців та спеціалістів, — зазначив Бататін.

Нагадаємо, на Гнідавському цукровому заводі перероблятимуть кукурудзу на біоетанол. Про це розповів заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин.

Посадовці Кіровоградської ОДА та представники нідерландської компанії “Black Swan Holding LTD” домовились співпрацювати в галузях  альтернативної енергетики та сільського господарства.

Держенергоефективності разом із найбільшою енергетичною спільнотою Energy Club об’єднали фахівців України та різних країн ЄС на міжнародній дискусії щодо найбільш ефективних шляхів впровадження ринку біометану.

МХП планує будівництво другої черги біогазової електростанції потужністю 12 МВт в Ладижині як заводу з виробництва біометану для потреб компанії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору