Ужгородка

Новини Закарпаття

99 років тому помер Ленін – червоний цар у московському кремлі

Він був великим хижаком, який традиційним монгольським способом хотів досягти своєї мети – через величезні поля трупів. Його мета — комуністична держава, в якій невелика меншість панує над масами і перетворює людей на стадних тварин, відповідно до його філософських поглядів. Майбутня комуністична держава мала поширюватися на весь світ. Він цього не досяг. Йому довелося відмовлятися частина за частиною від своєї програми. Сильнішою за його гігантську силу була сила економічної реальності, яку не можна було використати в ім’я комуністичних теорій.

Сьогодні Росія намагається з’єднатися з економічним життям Західної Європи, але поранена політичними фантазіями комуністичної держави. Ленін загинув за це, його наступників чекає фрагментарна робота, що має всі ознаки внутрішнього розладу. 

Якою буде доля Росії після смерті Леніна? Його татарська жорстокість, що навела червоний терор на могутню Російську імперію, незважаючи на свій насильницький характер, змушена була відступити перед завзятою впертістю російського селянина, який знайшов нову віру в комунізм, але не нову економіку. Йому (селянинові) подобалася експропріація великих маєтків, але йому ніколи не приходило в голову обробляти землю, якою він заволодів, усією громадою, він залишав її собі, і ні Ленін, ні Троцький нічого не могли з цим вдіяти. Все змінилося в Росії, тільки російська душа, російський селянин залишилися незмінними. 

Ленін, чоловік із широким татарським обличчям і маленькими пронизливими очима, був знатного походження. Його батько був директором середньої школи. У студентські роки разом із братом приєднався до революційно-терористичної групи. Брата повісили, Леніна заслали до Сибіру.

Щаслива втеча привела його до Швейцарії, де він працював комуністичним автором і редактором газети. У 1905 році він повернувся до Росії після вибуху революції, але вчасно втік, коли побачив, що весь рух пригнічується. 

Лише в 1917 році, після падіння царизму, коли Керенський захопив владу, Ленін наважився на друге повернення, яке він здійснив за допомогою німецького уряду в знаменитому запломбованому вагоні по Німеччині. Він вступив у конфлікт з Керенським і був заарештований. Повалення Керенського в листопаді 1917 року дало йому свободу і привело до влади, яку він утримував до смерті залізною силою волі та кривавим насильством. 

Підготовка до похорону настільки пишна, що помпезність перевершить усі траурні почесті для законних правителів Росії. У Москві на шість днів були закриті всі театри та розважальні заклади”.

Ленін під час хвороби з дружиною Крупською в санаторії “Горки

Богдан Скаврон 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору