Ужгородка

Новини Закарпаття

Проєкт зведення залізничного тунелю на дні Балтійського моря між Фінляндією та Естонією знайшов інвестора

Будівництво, за попередніми оцінками, коштуватиме 15-20 млрд євро

Проєкт з будівництва тунелю на дні Балтійського моря для швидкісних поїздів між Фінляндією та Естонією знайшов інвестора з Китаю – Touchstone Capital Partners Ltd, пише ЦТС з посиланням на Nakolei. Загалом знайдено фінансування 85% проєкту.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Проєкт тунелю довжиною 100 кілометрів займається компанія FinEst Bay Area Development. Будівництво, за попередніми оцінками, коштуватиме 15-20 млрд євро.

Тунель Гельсінкі-Таллінн стане найдовшим у світі підводним залізничним тунелем, майже вдвічі довшим за тунель під Ла-Маншем. Тунель призначений для інтеграції Фінляндії в стандартну європейську залізничну мережу, яка розгортається до країн Балтії через проєкт Rail Baltica.

Зараз понад вісім млн людей подорожують Фінською затокою щороку, і, за прогнозами, пасажиропотік на цьому маршруті швидко зростатиме та досягне 30 млн пасажирів до 2030 року. Новий тунель розроблено з урахуванням зростаючої кількості пасажирів.  Очікується, що це скоротить час у дорозі з двох годин до 30 хвилин.

Згідно з документами та заявами представників FinEst Bay щодо тунелю, він буде побудований за допомогою 60 бурових машин і включатиме будівництво двох тунелів, одного для пасажирських поїздів, а іншого для вантажних.

Будівництво розпочали в межах фінсько-естонського проєкту FinEst Link, який частково фінансується Європейським фондом регіонального розвитку.

У квітні 2021 року Фінляндія та Естонія підписали Меморандум про співпрацю у розвитку великих транспортних проєктів, зокрема залізничного тунелю Гельсінкі-Таллінн та Rail Baltica. Угода діє до 2030 року та має забезпечити кращі умови для подання заявок на отримання коштів від Європейського Союзу для реалізації цих проєктів.

Нагадаємо, Норвезька берегова адміністрація (Kystverket) розпочинає будівництво унікального об’єкта морської інфраструктури — першого у світі повнорозмірного тунелю для суден Stad Ship Tunnel.

У м. Нововолинськ Волинської області планується створити індустріальний парк, який буде спеціалізуватись на агропереробці.

Поблизу кордону з Польщею відкрили унікальний експортно орієнтований індустріальний парк. Унікальність цього майданчика в тому, що індустріальний парк знаходиться за 20 хвилин від Польщі, а це робить резидентів парку автоматично експортно орієнтованими, бо поряд європейський ринок збуту.

Бізнес спільно з урядом України визначили три пріоритети в аграрній сфері під час повномасштабної війни. Про це ідеться у Плані відновлення України, повідомляє пресслужба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Компанія HarvEast перевела сушарку на тверде паливо. Так агрохолдинг здешевив вартість сушіння кукурудзи у 2,5 раза порівняно до того, якби цей процес відбувався з використанням газу. 

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору