Ужгородка

Новини Закарпаття

Ексведучій каналів медведчука Діані Панченко повідомили про підозру

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного у державній зраді віктора медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи москви.

Після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та у серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора.

“Для “розгону” деструктивного контенту активно використовує соцмережі, у тому числі заборонені в Україні. Насамперед у своїх провокаційних “проєктах” вона підтримує захоплення частини східних регіонів нашої держави”, – зазначають в СБУ. 

Крім цього вона створила так званий “документальний фільм”, в якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя.

На підставі зібраних доказів Діані Панченко повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, в тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України).

Тривають заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, слідчі Служби безпеки України почали досудове розслідування проти однієї з проросійських “журналісток” Діани Панченко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору