Ужгородка

Новини Закарпаття

На форумі у Львівській області вивісили перевернутий прапор. Фото

Першим звернув увагу на те, що державний прапор на згаданому заході був перевернутий, доктор історичних наук Андрій Гречило.

“27 січня (14 за ст. ст.) 1918 року Центральна Рада затвердила “Тимчасовий закон про фльоту УНР”, яким вперше фіксувалися українські блакитно-жовті прапори для військового та торговельного флотів.

28 січня 1992 року Верховна Рада України постановою “Про Державний прапор України” затвердила синьо-жовтий прапор.

27 січня 2023 року в Дрогобичі провели “мультикультурний Форум”, але … під ось таким прапором”, – йдеться у дописі історика у фесбуці.

“Державний символ України, прапор – є перевернутий. Це не історична дискусія на тему кольорів, а затверджений державний символ. Україна не впала, щоб міняти державні символи і не впаде – весь цивілізовний Захід разом із Українцями нині відстоюють державні символи”, – також прокоментував подію історик Іван Матковський.

Зауважимо, що серед гостей заходу були відомі історики, викладачі, політологи, громадські діячі та політики: Андрій Красножан, Мирослав Маринович, Парасковія Дворянин, Тарас Возняк, Василь Дорош, Андрій Павлишин, Володимир Єшкалєв, Данило Яневський, Тарас Кучма, Валентина Бодак. Організатором форуму виступило Управління культури та розвитку туризму, зокрема керівниця відділу культури та мистецтв Леся Татарська. Вів захід ведучий Андрій Альберда.

“Під час Форуму порушили низку актуальних питань про історичне полікультур’я Дрогобича, як в умовах сьогодення вживатися з росіянами, як міграція людей впливає на інтеграцію у громадах. А також питання мови, культури та цінності своєї самобутності, проблему міжрелігійного діалогу. Феномен Донбасу і Криму. Процеси декомунізації та дерусифікації”, – пояснили мету події у Дрогобицькій міській раді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору