Ужгородка

Новини Закарпаття

Столтенберг закликав Південну Корею надати Україні військову допомогу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Південної Кореї закликав Сеул збільшити військову підтримку України, вказуючи на інші країни, які змінили свою політику ненадання зброї країнам у конфлікті після вторгнення росії. Про це повідомляє Reuters, передає ZN.ua.

Під час виступу у понеділок в Інституті перспективних досліджень Чея генсек НАТО подякував Південній Кореї за її нелетальну допомогу Україні, але закликав її зробити більше та заявив, що існує потреба в боєприпасах.

“Я закликаю Республіку Корея продовжувати і активізувати конкретне питання військової підтримки. Зрештою, це рішення приймати вам, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, політика яких ніколи не експортувала зброю в країни, що перебувають у конфлікті, зараз змінили цю політику”, – заявив він.

Водночас уже під час зустрічей із високопоставленими офіційними особами Південної Кореї Столтенберг заявив, що події в Європі та Північній Америці взаємопов’язані з іншими регіонами, і що альянс хоче допомогти впоратися з глобальними загрозами шляхом розширення партнерства в Азії.

“Якщо ми не хочемо, щоб самодержавство і тиранія перемогли, то їм потрібна зброя, це реальність”, – сказав він, маючи на увазі Україну.

Глава НАТО сказав, що “надзвичайно важливо”, щоб росія не виграла цю війну, не лише для українців, але й щоб уникнути неправильного сигналу авторитарним лідерам, у тому числі в Пекіні, що вони можуть отримати те, чого хочуть силою.

Водночас президент Південної Кореї Юн Сук Йоль зазначив, що закон його країни забороняє постачання зброю країнам, які перебувають у конфлікті, що утруднює питання надання зброї Україні. При цьому агентство зазначає, що з початку війни Південна Корея підписала великі контракти про постачання танків, літаків та іншої зброї Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору