Ужгородка

Новини Закарпаття

Скандального полтавського блогера, пов’язаного з партією “За майбутнє”, взяли під варту

Про це повідомляє видання ЗМІСТ. Зазначається, що підозрюваний не з’явився на засідання. Тепер Дениса Корнєєва мають примусово доставити до суду.

Напередодні засідання Денис Корнєєв уклав договір з адвокатом Дмитром Волковим о 9:10. Оригіналу посвідчення він не надав, бо одразу після зустрічі з клієнтом поїхав на суд.

Корнєєв отримав повістку у суд, це підтвердив адвокат. У документі підозрюваний зазначив себе як «живий мужчина Денис», але на засідання не прийшов через погіршення здоров’я. Учора засідання пропустив, бо звернувся за допомогою до 4-ої міської клінічної лікарні Полтави. 16 лютого йому знову стало погано і він викликав швидку. Довідку долучили до судового процесу.

Прокурор заявив, що Корнєєв згідно з довідкою має задовільний стан і не потребує госпіталізації. Через це причина неявки не вважається поважною і тому правоохоронці просять про дозвіл на затримання. Адвокат проти, бо він не ознайомлений з матеріалами справи.

Нагадаємо, що Денису Корнєєву повідомили про підозру 10 лютого. СБУ зафіксувало, що він публічно закликав до насильницького захоплення влади та фізичної розправи над вищим військово-політичним керівництвом України.

Також відомо, що підозрюваний розповсюджував образливі вислови щодо однієї з національних меншин, що призводило до загострення внутрішньої ситуації в регіоні. Свої провокаційні дописи публікував на власних сторінках у фейсбуці та інстаграмі.

Під час розслідування слідчі СБУ провели експертизи. Під час обшуку за місцем його проживання виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення контенту.

15 лютого в Октябрському районному суді Полтави обирали запобіжний захід блогеру Денису Корнєєву. Правоохоронці клопотали про взяття його під варту.

Автоматичний розподіл визначив суддю Ларису Гольник слідчою суддею у справі. Щойно Денис Корнєєв про це дізнався, заявив про відвід судді. Основна причина – Лариса Гольник має упереджене ставлення до міського голови Полтави Олександра Мамая, а Корнєєв є близькою до нього людиною, бо балотувався від «За майбутнє» і вважає його частиною його команди.

Клопотання Корнєєва відхилили, питання про запобіжний захід розглядатиме Лариса Гольник.

Денису Корнєєву 30 років. У 2014 році його затримали поблизу ТЦ «Екватор» у футболці з написом «Save Donbass People From Ukrainian Army». Він пояснив це тим, що не звернув увагу на принт і випадково надягнув цю футболку, а під час масового заходу збирав гроші для українських військових. З часом ця історія у суспільстві «затихла», а Корнєєв продовжував діяльність у соцмережах.

У 2020 році він балотувався від політичної партії «За майбутнє» до Полтавської міської ради. Вибори програв, але частиною команди міського голови Полтави, який також йшов на вибори від цієї партії, таки був. У 2021 році, коли у місті оголосили конкурс на посаду директора Полтавського міського будинку культури Корнєєв запропонував свою кандидатуру. Він розповідав, що вирішив брати участь у конкурсі, адже розуміється на роботі закладу, має певний досвід роботи та знає тих, хто там працює.

З 2015 до 2016 року він працював там на посаді організатора культурно-дозвіллєвої діяльності міста.  

Громадськість наполягла, що Денису Корнєєву не можна доручити керівництво установою, тому під час засідання конкурсної комісії його виключили зі списку претендентів.

Потім була акція проти маскового режиму. Її організатором був Денис Корнєєв. 

У соціальних мережах підозрюваний має кількадесят тисяч підписників. На його сторінках можна було побачити, що коронавірусне захворювання блогер називав «барановірусом» чи «баранофікусом». Також можна було зустріти меседжі про необхідність дружби з росією, щоб зупинити війну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору