Ужгородка

Новини Закарпаття

Чехія виготовлятиме для України системи ППО

Про це повідомляє видання Ceske Noviny, передає “Фокус”. 

ЗРК зможе ефективно захищати стратегічні та цивільні об’єкти України від ударів дронів-камікадзе та бомбардувань з повітря російськими військами.

Директор чеського Агентства міжурядового оборонного співробітництва (AMOS) Алесь Витечка розповів, що фінансуванням проєкту займуться Нідерланди. Боєприпаси до систем ППО закуповуватимуть у чеських компаній.

За словами Витечка, проєкт мобільних ППО для України схвалено на тлі атак росії на енергетичну інфраструктуру України. Він зазначив, що країни Заходу передають Києву високотехнологічні зенітні системи. Однак їх використання проти дешевих іранських БПЛА Shahed обходиться занадто дорого. Цю проблему вирішать кулеметні зенітні системи, вважає представник оборонного відомства.

Зазначається, всюдиходи Toyota оснащені двома 14,5-міліметровими швидкострільними кулеметами, які можуть використовуватися для ураження повітряних або, за потреби, наземних цілей. Вони можуть діяти проти середніх та великих безпілотників, а також проти літаків та гелікоптерів, що діють на малих висотах. Ефективна дальність дії таких систем – до двох кілометрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору