Ужгородка

Новини Закарпаття

На Одещині впроваджуватимуть німецький досвід в аграрній галузі

Також в одній з громад вирішено розробити інвестиційний агропаспорт

Наприкінці 2022 року представники двох громад з Одещини — Суворовської та Городненської — побували в Німеччині в межах німецько-українського проєкту. Результатом стало отримання перекладеного з німецької мови статуту, який допоміг створити в Суворовській громаді організацію водокористувачів, повідомляє інформаційна агенція “Юг.Today”.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Як зазначила депутатка Суворовської селищної ради Ірина Пукалова, основним ресурсом Суворовської ТГ є земля, тому в громаді хочуть розробити комплексно-просторовий план розвитку, інтегрований план територіального управління земельними та водними ресурсами та перспектив  їх застосування. Також у Суворівській громаді вирішено розробити інвестиційний агропаспорт.

Ми зараз працюємо в цьому напрямі, але якщо ми хочемо потрапити до ЄС і отримувати допомогу, то потрібно працювати на імідж громад та загалом країни, — наголосила вона.

Нагадаємо, 2 листопада у Кишиневі Федерація сільгоспвиробників Молдови (FARM), Європейський Банк реконструкції та розвитку (EBRD), Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) організували Міжнародну конференцію “Столовий виноград України 2022: досвід Молдови”. Лейтмотивом форуму стало питання, винесене у заголовок презентації одного зі спікерів — Тетяни Шмаглюченко, співвласника та менеджера компанії “Шаленi Долі”: “Чому Україна залишається нетто-імпортером столового винограду, тоді як сусідня Молдова експортує його до 80 тис. тонн на рік?”.

З початку повномасштабної війни в Україні деякі кооперативи перепрофілювалися: з вирощування ягід перейшли на овочі. Саме так вони хочуть допомогти країні вистояти та забезпечити населення продовольством.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору