Ужгородка

Новини Закарпаття

Радник президента Литви припускає вторгнення російських пвк у країни Балтії

Як стверджує головний радник президента Литви Кястутіс Будріс, вторгнення російських військових угруповань на кшталт пвк “вагнер” до країн Балтії є реальним сценарієм, пише Delfi. 

“Такий сценарій відповідав би вищезазначеним критеріям. Та самостійна політика і злочини, які “вагнер” здійснює в Африці або в Сирії з відома російської політичної влади, дозволяють розглядати згаданий вами сценарій”, – сказав Будріс.

Радник глави держави підкреслює, що досвід безконтрольної бойової дії та свобода дій угруповання “вагнер” та інших подібних організацій самі по собі є великим фактором ризику.

“Захід має ухвалити окремі рішення щодо осіб, які належать російським організаціям, відомим як “приватні військові компанії”. Це не приватні компанії: вони напівдержавні. Це злочинні організації, які ніким не обмежені”, – зазначив Будріс.

“Так, вони здатні тестувати механізми реагування (Заходу) і дати можливість кремлю політично пояснювати, що він тут ні до чого. Так, як це відбувається в Африці”, – додав він. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору