Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні пропонують призначити грошову допомогу сім’ям військових, визнаних безвісно відсутніми

Про це у фейсбуці повідомив народний депутат Андрій Кіт.

“Потреба ухвалення такого документу необхідна і актуальна. Кількість військовослужбовців, які виконують обов’язки військової служби в період дії воєнного стану та отримують статус безвісно відсутніх, зростає і відповідно збільшується кількість членів їх сімей, за якими не повною мірою закріплено право на соціальний захист. Тому є необхідність у забезпеченні членів сімей безвісно відсутніх військовослужбовців так само, як і членів сімей військовослужбовців, які загинули у праві на достатню одноразову грошову допомогу від держави у зв’язку з втратою годувальника”, – пише нардеп.

Зазначається, що метою законопроєкту є встановлення справедливих соціально-правових гарантій для членів сімей військовослужбовців, які визнані у встановленому законом порядку безвісно відсутніми у зв’язку з виконанням ними обов’язків військової служби в період дії воєнного стану та врегулювання питання призначення їм одноразової грошової допомоги.

“Це треба було зробити вже вчора. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо прирівняння родин безвісти зниклих до родин полеглих. Господи, віримо, що повернуться. Але поки ні, то держава має опікуватися. Бо нема, певно, страшнішого, ніж невідання”, – прокоментував ініціативу львівський журналіст Роман Онишкевич.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору