Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна здатна повернути собі ініціативу у 2023 році – ISW

Про це йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW). 

Аналітики зазначили, що одним із найяскравіших фактів, що підтверджують готовність Заходу підтримувати Україну, став візит до Києва президента США Джо Байдена. Водночас увагу експертів привернула і заява глави української держави Володимира Зеленського, який зазначив, що деокупація Бахмута є вкрай важливою, проте “не за будь-яку ціну”. Президент та глава Міноборони України додали, що ЗСУ вже готуються до контрнаступу у найближчій перспективі.

“В ISW назвали рішення української сторони про захист Бахмута обґрунтованою з погляду стратегії спробою оточити російських окупантів на деяких ділянках фронту і знищити їх”, – йдеться у звіті.

Аналітики також нагадують, що член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що росія кинула “всі боєздатні підрозділи на лінії зіткнення в Луганську і Донецьку області, а також частково в Запорізьку область”, підтвердивши оцінку, що росія не має великих незалучених боєздатних резервів, які можуть бути розгорнуті і змінити хід операцій.

“Ці українські заяви узгоджуються з оцінкою ISW, що Україна здатна повернути собі ініціативу у 2023 році за умови достатньої і своєчасної підтримки Заходу”, – підсумували експерти.

Нагадаємо, росіяни зазнають великих втрат у Бахмуті та Вугледарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору