Ужгородка

Новини Закарпаття

Бразильський експорт м’яса птиці збільшується через війну в Україні

Про це GrowHow повідомили у Польській національній палаті птахівництва та виробників кормів (Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, скор. — KIPDIP).

Через повномасштабне військове вторгнення росії український експорт курятини став в основному залишковим, чим оперативно скористалися бразильські екпортери. Як зазначили у KIPDIP, офіційних даних щодо точної кількості відвантажень бразильської птиці до арабських країн у 2022 р. ще немає, однак відомо, що весь бразильський експорт до 22 країн Ліги арабських держав минулого року зріс до $17,7 млрд, що є найвищим показником з 1989 року. Такий показник також означає збільшення екпортних показників бразильської птиці у регіон на понад 23% порівняно з 2021 роком.

У бразильському експорті до арабських країн куряче м’ясо разом із зерновими становить 71% вартості всього експорту країни.

Цікавою є інформація про ціну тонни м’яса курчат-бройлерів, яке Бразилія продає до країн Ліги арабських держав. У 2022 році бразильці отримували $2172 за тонну м’яса, тоді як у 2021 році — $2022 . Тобто за рік тонна бразильського м’яса птиці в арабських раїнах подорожчала на $150.

Додамо, що м’ясо птиці, яке Бразилія експортує в арабські країни, є халяльним.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору