Ужгородка

Новини Закарпаття

Вперше в історії: танкер доставив зі США нафтопродукти для України

Українська компанія не розкриває комерційні деталі, але зауважує, що досвід перших постачань вказує на перспективність продовження

На початку лютого в Україну надійшла партія дизельного пального виробництва США. Це перший в історії українського ринку випадок імпорту американських нафтопродуктів.

Танкер із нафтопродуктами прибув до порту Гамбурга на початку лютого. Звідти його імпортують меншими танкерами на термінал у Польщі. На початку лютого в Україну надійшла партія дизельного пального виробництва США. Її замовила компанія “Укрпалетсистем” (UPG), а виробником нафтопродуктів є Marathon Petroleum Company, повідомляє Enkorr.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Танкер дедвейтом 100 тис. тонн прийняли в порту Гамбурга, звідки ми забираємо продукт меншими танкерами по 30 тис. тонн і веземо на наш термінал у Польщі. Ця перша партія вже почала надходити в Україну, — розповіли в UPG.

Українська компанія не розкриває комерційні деталі, але зауважує, що досвід перших постачань вказує на перспективність продовження цієї роботи. Постачання саме американського продукту стало вигідним через логістичні зручності роботи й вигідне ціноутворення.

Група компаній UPG оперує мережею заправних станцій, яка наразі налічує 81 одиницю. За результатами 2022 року UPG стала другим за обсягом імпортером дизельного пального, а протягом останніх років є одним із найбільших гуртових продавців дизпального. Наприкінці 2022 року група заявила про придбання активів польської компанії Baltchem SA Zakłady Chemicze, яка володіє двома морськими терміналами в Республіці Польща для перевалки і зберігання нафтопродуктів.

Нагадаємо, Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) надасть на відновлення логістики України $50 мільйонів. 10 лютого міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі підписали Грантову угоду між Україною та МБРР щодо проєкту “Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)”.

Раніше Міністерство інфраструктури України погодилося з пропозицією “Укрзалізниці” про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Французька лізингова компанія Ermewa передала Rail Cargo Logistics (австрійська Rail Cargo Group) 200 новозбудованих вагонів-зерновозів для перевезення збіжжя з України.

Консалтингова компанія DB Engineering&Consulting визначила кілька маршрутів у Європі, які сумісні з українськими вагонами-хоперами.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору