Ужгородка

Новини Закарпаття

На Прикарпатті затримали директора українського провайдера, який співпрацював з “днр”

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували канал “легалізації” грошей терористичної організації “днр”. До оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, яке працює у захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з місцевою окупаційною адміністрацією.

Частину своїх прибутків комерсанти “виводили” на підконтрольну українській владі територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон.

Для цього ділки зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переказували гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.

Під час обшуків в офісах та місцях проживання учасників схеми у столиці та Івано-Франківській області правоохоронці виявили майже 5 млн готівки у гривневому еквіваленті. Ще 1,5 млн – були приховані на рахунках п’яти українських банків.

Перевіряється інформація про використання цих коштів для фінансування російської агентури в Україні.

За даними слідства, незаконну діяльність організували троє керівників донецького інтернет-провайдера.

“У 2014 році, після російського псевдореферендуму, ділки “переоформили” підприємство за “законодавством” країни-агресора і надали свої потужності для встановлення спецобладнання фсб, яке відстежує абонентів, а також почали транслювати антиукраїнський контент”, – повідомляє СБУ.

Технічного директора компанії затримали на території Прикарпаття.

Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та оголошення у розшук ще двох співзасновників комерційної структури, які переховуються в Донецьку та в одній з країн Євросоюзу.

Крім того, накладено арешт на все нерухоме майно зловмисників у різних регіонах України на понад 20 млн грн.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору