Ужгородка

Новини Закарпаття

Аграрії навесні планують вийти на площі посівів рівня 2022 року

На цьому наголосив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише видання Agrotimes.

“Наразі ми спостерігаємо зниження міжнародних цін на мінеральні добрива. Це той чинник, який має допомогти нам весною надолужити площі, які не були засіяні восени. Ми маємо вийти як мінімум на площі, які були посіяні у 2022 році”, – сказав Тарас Висоцький.

Щодо замінованих площ, то ситуація, за його словами, на Харківщині та Херсонщині залишається складною. Там заміновано понад 1 млн га території.

“Їх можна розділити на два типи. Перший – там, де була лінія фронту, це 80%-90% замінованих площ. Другий –  в тилу, там менший відсоток. Щодо останніх, є план все ж встигнути засіяти. А ті 200-300 тис. га, які були на лінії зіткнення, на жаль, цього року ще не вдасться ввести в обіг”, – зауважив Тарас Висоцький.

Крім того, перший заступник Міністра підкреслив, що наразі одним із ключових завдань Мінагрополітики є відпрацювання механізму бронювання працівників агросектору. 

“Ми розуміємо, що фахові працівники агросектору переважно також дуже цінні для Збройних сил України. Нам потрібно буде знайти складний, але все ж компроміс, між продовженням діяльності аграріїв та підтримкою ЗСУ”, – резюмував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору