Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні заблокували 18 каналів, пов’язаних із “ПВК Редан”

Національна поліція вже виявила та заблокувала 18 каналів і груп, які створювалися для розкручування молодіжного руху “ПВК Редан”. Там вважають, що це частина російських зусиль із дестабілізації України.

Про це пише пресслужба Нацполіції.

“Штучне поширення такої субкультури — це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність. Тож оперативні служби разом із Кіберполіцією встановлюють джерела фінансування, адміністраторів цих інформаційних каналів та організаторів масових заходів”, — зазначили там.

За їхніми даними, основна мета організаторів — провокація конфліктів та масових бійок серед підлітків.

Протягом останніх двох днів у різних регіонах поліцейські виявили близько 30 зібрань молоді. До відділів поліції запросили понад 700 людей, переважна більшість із яких неповнолітні.

“Тож ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи з підлітками та їхніми батьками. При цьому розʼяснюють, що за такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка настає з 14 років”, — пояснили у поліції.

27 лютого у багатьох містах України пройшли масові заворушення руху “ПВК Редан”, в яких брали участь підлітки.  Рух “ПВК Редан” виник й активно діє в росії. Підлітки збирають великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору