Ужгородка

Новини Закарпаття

У межах підтримки фермерів: за корову виплачують 10 тис. грн

Відшкодовуватимуть по 10 тис. грн на корову, яка народилася в приватному домогосподарстві та за умов утримання трьох і більше корів

На Хмельниччині згодилися підтримати фермерів та реалізувати проєкт ПАР (Підтримка Аграрного Розвитку), що містить три пріоритетні напрями фінансової підтримки, повідомляє пресслужба Хмельницької міської ради.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Серед трьох пріоритетних напрямів фінансової підтримки:

  • Тваринництво — відшкодовуватиметься по 10 тис. грн на корову, яка народилася в приватному домогосподарстві та за умов утримання 3-х і більше корів.
  • Рослинництво — за вирощування малопоширених сільськогосподарських культур — по 5 тис. грн на 1 га посівів. До малопоширених віднесли понад 32 види зернових, технічних, лікарських, плодових і овочевих культур (батат, спаржа, лохина, бамія, артишок, амарант тощо).
  • Органічне виробництво — компенсується 50%, але не більше 50 тис. грн вартості сертифіката, що підтверджує статус виробника органічної продукції незалежно від її виду.

Скористатися підтримкою зможуть мешканці та бізнес, який працює у Хмельницькій громаді.

Більше про ПАР на платформі Купуй Хмельницьке за посиланням.

Нагадаємо, програма USAID АГРО запрошує подавати заявки на одержання субгранту для реалізації ініціативи з “Покращення доступу мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП) до послуг з використанням роботизованих і безпілотних технологій”.

Платформа Hi Saai на базі WhatsApp використовує мільярди точок даних в інтернеті для розробки складної структури, в межах якої повна відповідь на низку запитань, пов’язаних із фермою, дається протягом кількох хвилин.

Венчурні інвестиції в аграрні та харчові технологічні стартапи упродовж 2022 року різко скоротилися. На це повпливало зростання відсоткових ставок, капітальних витрат та виникнення питань щодо бізнес-моделей окремих проєктів галузі.

Компанія Precision Planting представила новий мобільний застосунок Panorama для польових даних. Презентація новинки відбулася під час 30-ї щорічної зимової конференції компанії.

Український додаток “Пасіка у смартфоні” вийшов на міжнародні ринки. Українська “Пасіка у смартфоні” успішно використовується у Польщі та Канаді.

Вінницьке підприємство учасник агрокластера “АгроВін” розробило технологію дистанційного пошуку мін на полях за допомогою сільськогосподарської техніки.

У Рівненській обласні  у Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму, де розміщені інкубатори, яких у світі — одиниці.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору