Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна відправить додаткові підрозділи до району Бахмута

Україна відправить додаткові військові підрозділи в район Бахмута Донецької області, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у етері телемарафону, передає ZN.ua.

За її словами, генерал-полковник відвідав місто на передовій, також щоб зрозуміти обставини, які зараз можуть погіршити чи покращити його оборону. На місці також були ухвалені інші рішення, які поки не можна розголошувати.

Маляр зазначила, що Бахмут залишається епіцентром бойових дій на території України вже кілька місяців. Ситуація там складна і напружена, оскільки агресор зосередив на цьому напрямку свої ключові зусилля, намагаючись в березні вийти на кордон Донецької області.

Як зазначила заступниця міністра оборони, рф збирає в районі Бахмута професійні і численні підрозділи ПВК “Вагнер”. Їх кількість перевищує наші сили, але в результаті запеклих боїв ворожі найманці все одно зазнають більших втрат.

“Втрати у ворога дуже високі, значно вищі за наші. Наші підрозділи знищують навіть до 80% заведених підрозділів “Вагнера””, – розповіла Маляр.

Представниця Міноборони також наголосила, що розмови про нібито ухвалення політичних рішень щодо оборони Бахмуту й відсутність стратегічної важливості у цьому напрямку для України – це наративи ворожої пропаганди. Таким чином окупанти хочуть досягти повного захоплення міста.

“Потрібно розуміти, що військові приймають свої військові рішення. Не керуються політичними рішеннями”, – додала вона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору