Ужгородка

Новини Закарпаття

На Тернопільщині судитимуть правоохоронця, який організував нарколабораторію в гаражі

Про це повідомляють пресслужба Тернопільської обласної прокуратури та Державне бюро розслідувань.  

За матеріалами слідства, наприкінці 2021 року правоохоронець нібито документував діяльність злочинної групи, яка виготовляла небезпечні психотропні речовини PVP та амфетамін. Але насправді, працівник поліції разом зі спільником організував незаконний бізнес, залучивши до нього чотирьох осіб. 

Він підшукав приміщення для лабораторії – гараж в кооперативі в одному з районів Тернополя та орендував його для зберігання власного авто. Гараж обладнали спеціальним інвентарем та лабораторним посудом для виготовлення психотропних речовин. 

Виробництво психотропів тривало з грудня 2021 по серпень 2022 року. Щомісячні обсяги продажів від нарковиробництва сягали не менше 1 мільйона гривень.

Наразі щодо співробітника Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України, обвинуваченого в організації ним місця для незаконного виготовлення психотропних речовин, а також наданні приміщення з цією метою, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 317 КК України) до суду скерували обвинувальний акт. 

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Окрім цього правоохоронець є фігурантом ще двох кримінальних проваджень щодо перевищення службових повноважень, безпідставного затримання та побиття громадян, одне з яких вже у суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору