Ужгородка

Новини Закарпаття

Представника забудовника за хабар засудили до умовного терміну і донату на ЗСУ

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

2 березня Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та представником одного із столичних забудовників.

Останнього викрили на пропозиції та наданні близько 120 тис. доларів хабаря голові Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), за те, щоб попри наявні порушення, товариство-забудовник отримало сертифікат готовності до експлуатації багатоповерхівки у Києві. 

Забудовника визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Його засудили до 5 років позбавлення волі, з іспитовим строком 3 роки. Крім того, на особу покладені обов’язки, передбачені ст. 76 КК України. 

Водночас відповідно до угоди представник столичного забудовника зобов’язується перерахувати 100 тис. доларів на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт “Армія дронів” у Фонд United 24. Також внесені у якості застави 2,239 млн грн будуть перераховані на потреби ЗСУ, а майже 120 тис. доларів хабаря стягнули в дохід держави. 

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору