Ужгородка

Новини Закарпаття

Озвучили стартову ціну майна Білгород-Дністровського МТП, виставленого на приватизацію

Приватизаційні аукціони – це один з інструментів, який дозволяє державі залучати інвестиції та прискорити розвиток економіки країни

В березні 2023 року Фонд держмайна України планує провести щонайменше 14 приватизаційних аукціонів. Зокрема, буде проведено приватизацію Білгород-Дністровського морського торговельного порту, стартова ціна якого складає 187,6 млн грн, повідомляє ЦТС.

Загальна стартова ціна активів становить понад 283 млн грн.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Приватизаційні аукціони – це один з інструментів, який дозволяє державі залучати інвестиції та прискорити розвиток економіки країни, – заявив голова ФДМУ Рустем Умєров.

Найдорожчий об’єкт березня — Білгород-Дністровський морський торговельний порт. Це буде друга приватизація порту в історії України. Торги відбудуться на Prozorro 3 березня.

В попередні роки Білгород-Дністровський порт показував суттєві збитки. В 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн. Негативна тенденція спостерігалася і в 2022 році. За січень-вересень минулого року порт отримав 2,9 млн грн збитку. Крім того, станом на 30 вересня 2022 року порт накопичив 104,7 млн грн простроченої кредиторської заборгованості, – йдеться в повідомленні.

У квітні ДП “Білгород-Дністровський морський торговельний порт” розпочало роботу у форматі транспортно-логістичного центру до відкриття Чорного моря для судноплавства. У травні 2021 року ДП “БДМТП” передано під управління ФДМ для підготовки до приватизації. Приватизаційний конкурс планувалося оголосити у першому кварталі 2022 року.

Читайте також: Фонд державного майна України готує до малої приватизації три об’єкти харчової промисловості

Білгород-Дністровський порт стане другим портом на приватизації. До цього ФДМУ успішно провів аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП “Морський торговельний порт Усть-Дунайськ” та залучив 201 мільйон інвестицій.

Нагадаємо, порт “Усть-Дунайськ” в Одеській області продали на приватизаційному аукціоні за 201 мільйон гривень.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору