Ужгородка

Новини Закарпаття

Український “Старлінк” виграв суд першої інстанції проти SpaceX Ілона Маска

ТОВ “Старлінк” виграло суд першої інстанції проти SpaceX Ілона Маска. Про це виданню dev.ua повідомили учасники судового процесу. 

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що американська компанія SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) подала позов на українську компанію ТОВ “Старлінк” і “Укрпатент”. 

SpaceX хоче достроково припинити дію торговельної марки “Старлінк” — Starlink.

Виявилося, що український однойменний бренд Starlink існує вже дуже давно. Заявку на її реєстрацію українська ТОВ “Старлінк” подала, згідно з даними реєстра торгівельних знаків, ще у березні 2010 року. А сама реєстрація знаку відбулася у лютому 2011.

Засновником ТОВ “Старлінк” є Сергій Дулицький. Він каже, що юристи Маска “вийшли” на нього десь рік тому, ще до початку повномашстабної війни. Вони вимагали віддати на користь американського Starlink торговельну марку. Причина: “Starlink — це всесвітньо відомий бренд. Тому віддайте”.

Нагадаємо, що дочірня компанія американської Starlink з’явилася в Україні у квітні 2022 року. Вона має назву ТОВ “Старлінк Юкрейн”. Також після початку війни Starlink почав надавати в Україні послуги супутникового інтернету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору