Ужгородка

Новини Закарпаття

У столиці Латвії демонтують пам’ятник Пушкіну

Як повідомляє Ризька дума, було підтримано пропозицію демонтувати пам’ятник радянському письменнику Андрію Упітсу та скульптуру “письменниці періоду сталінізму” Анні Саксе, встановлені у 1982 році, пише TVNET.

Рада з пам’ятників також погодила демонтаж пам’ятника російському письменнику Олександру Пушкіну, оскільки його встановили незаконно. Також було підтримано пропозицію демонтувати пам’ятник вченому, “триразовому герою соціалістичної праці СРСР” Мстиславу Келдишу, який розташований навпроти Латвійського університету, та прибрати пам’ятні таблички історику Янісу Зутісу.

Також підтримано демонтаж пам’ятної таблички комуністичної партії. Демонтаж чи перенесення згаданих пам’яток запропонував Центр пам’яті.

“Ми голосували за те, щоб прибрати ікони імперії з публічного простору Риги. Пам’ятник означає вшанування, ми переміщуємо ці символічні пам’ятки імперської влади із загальнодоступного простору. Це не знищення історії, це припинення брехливих оповідань історії”, – наголосила член Ради з пам’ятників Рита Нашенняце. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору