Ужгородка

Новини Закарпаття

Японська компанія планує використовувати біометан як пальне для свого флоту

Зріджений біометан планують виробляти з гною великої рогатої худоби в регіоні Токачі, острів Хоккайдо

Японська транспортна компанія Mitsui OSK Lines (MOL) планує використовувати як пального для свого флоту зріджений біометан.

MOL підписала меморандум про взаєморозуміння з японським виробником зрідженого газу Air Water. Так, альтернативний вид пального випробуватимуть на суднах MOL, що працюють на ЗПГ. Інші компанії, зокрема CMA CGM, також розглядають можливість використання біопального на своїх суднах, повідомляє usm.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Зріджений біометан планують виробляти з гною великої рогатої худоби в регіоні Токачі, острів Хоккайдо. Перші випробування біопального розпочнуться вже у першій половині цього року.

Air Water запустила свій перший завод із виробництва зрідженого біометану ще у жовтні минулого року. У майбутньому компанія планує постачати альтернативне пального для великовантажних суден, що працюють на ЗПГ.

Тим часом MOL планує досягти нульового викиду парникових газів до 2050 року. Компанія вже переходить на більш екологічні види пального, такі як аміак і водень.

Нагадаємо, найбільша судноплавна компанія Японії Mitsui O.S.K. Lines (MOL) анонсувала початок пробного використання сервісу Starlink компанії SpaceX.

A.P. Moller-Maersk Group замовила шість великих океанських суден, що працюватимуть на “зеленому” метанолі. Будівництвом новітніх суден займеться Hyundai Heavy Industries (HHI). Екологічні двопаливні контейнеровози матимуть номінальну місткість у 17 000 TEU та замінять наявні потужності у флоті Maersk, повідомляє usm.

Найбільший контейнерний порт Німеччини та один з найбільших європейських портів Гамбург знайшов новий спосіб подолання заторів, скорочення часу очікування і зниження викидів, що виникають під час перевантаження контейнерів у величезному портовому комплексі.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору