Ужгородка

Новини Закарпаття

У США перебувають двоє українських пілотів для оцінки їхніх навичок

У США перебувають двоє українських військових пілотів для оцінки їхніх навичок. Про це пишуть американські ЗМІ із посиланням на неназваних представників Конгресу, Міноборони США та адміністрації президента Джо Байдена, передає Громадське.

За інформацією видань, пілоти перебувають на авіабазі «Девіс-Монтен» у штаті Аризона. Це перший візит українських військових до США з такою метою. Двоє представників Конгресу кажуть, що це допоможе визначити, скільки часу потрібно, щоб навчити українців керувати західними військовими літаками, зокрема винищувачами F-16.

Водночас представник адміністрації зазначив, що ця програма має визначити, як американці можуть краще консультувати авіацію України, щоб вона краще використовувала наявні у неї можливості.

Двоє чиновників адміністрації наголосили, що це не навчальна програма, тому українці не використовуватимуть західні літаки під час свого перебування в США.

Вони застосовуватимуть симулятор, який може імітувати управління різними типами літаків. Також чиновники додали, що поки що немає жодної нової інформації про рішення США надати Україні F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору