Ужгородка

Новини Закарпаття

Телефонні шахраї вкрали у жителів Тернопільщини майже 300 тисяч гривень

Як повідомили у поліції Тернопільщини, від такого злочину постраждали четверо мешканців області. До громадян зателефонували невідомі та представилися співробітниками фінансової установи. Вони “витягли” з мешканців Тернопільщини вміст смс-повідомлень, які надійшли на їхні телефони. Як наслідок, четверо громадян втратили 273 115 гривень.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, поліцейські радять запам’ятати:

  • співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
  • якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;
  • дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору