Ужгородка

Новини Закарпаття

На українському ринку ціна на капусту збільшилась у два рази

Головним фактором підвищення цін на білоголову капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит

Затишшя, що зберігалося на українському ринку білокачанної капусти вже більше ніж 2 місяці, на поточному тижні змінилося стрімким подорожчанням цієї продукції, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Стрімкому зростанню цін, за словами учасників ринку, сприяє високий попит на білокачанну капусту, тоді як запаси цієї продукції в українських господарствах порядком виснажені.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Нині українські виробники пропонують до продажу білокачанну капусту від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому у 2 рази дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати ціну на якісну капусту українським виробникам дозволяє скорочення пропозиції з необладнаних сховищ. Також підтримку цінам надає підвищення попиту з боку оптових компаній.

Головним фактором підвищення цін на білоголову капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит. За словами виробників, погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти.

Вартість білокачанної капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. При цьому місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити відпускні ціни в цьому сегменті. Свої наміри вони пояснюють чимраз більшим попитом на цю продукцію, який і є головною причиною подорожчання.

Нагадаємо, з метою подолання наслідків війни в Україні для світового сільськогосподарського сектору, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочала новий проєкт на суму 17 мільйонів доларів, щоб допомогти українським фермерам зберегти очікуваний у липні-серпні урожай та забезпечити експорт найважливіших сільськогосподарських товарів на міжнародні ринки.

З початку 2022 року ціни на харчові продукти в Україні збільшились у середньому на 25%. Найбільше подорожчали фрукти та овочі.

Раніше Landlord повідомляв, що МВФ очікує до 30% зниження виробництва в Україні.

На початку лютого ціна на білокачанну капусту в Україні в середньому була в 1,5 раза нижча, ніж наприкінці січня минулого року

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору