Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський відповів на петицію щодо перейменування росії на московію

Петицію з проханням офіційно перейменувати росію на московію опублікували 23 листопада, з того часу вона набрала 25792 голоси.

“Порушене в петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з урахуванням можливих міжнародно-правових наслідків. З урахуванням зазначеного я звернувся до прем’єр-міністра України з проханням про його комплексне опрацювання”, — зазначив у відповіді Зеленський. 

Він також повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням разом з науковими установами комплексно опрацювати це питання.

Зазначимо автор петиції, вказує, що “історичною назвою росії є московія”. Він наголошує, що “росія існує лише 301 рік” – з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар Петро І проголосив московське царство “российской империей”.

“Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва”, – йдеться у петиції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору