Ужгородка

Новини Закарпаття

До Grain from Ukraine вже долучилися 43 країни

У межах програми Україна постачає продовольство в країни, які перебувають на межі голоду

До гуманітарної програми Grain from Ukraine, яку ініціював президент України, вже долучилося 43 країни, зазначила пані посол Міністерства закордонних справ України з особливих доручень, координаторка Ради експортерів та інвесторів Ольга Трофімцева, повідомляє Укрінформ.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

На сьогодні вже 43 країни беруть участь у програмі Grain from Ukraine. Завдяки внескам наших партнерів ми змогли закуповувати в першу чергу продовольчу пшеницю у наших фермерів і відправляти в ті країни, які найбільш потребують цих зернових, – розповіла вона.

У межах програми Україна постачає продовольство в країни, які перебувають на межі голоду.

Довідка. Grain from Ukraine 15 листопада 2022 року ініціював президент Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою Організації Об’єднаних Націй. Сумарно країни-партнери надали майже 200 мільйонів доларів на її фінансування.

Нагадаємо, завдяки ініціативі Grain from Ukraine малі й середні сільгоспвиробники отримають більше грошей за свою продукцію.

3 грудня 2022 року до Ефіопії прибуло перше судно в межах української гуманітарної програми Grain from Ukraine. До порту Дорале було доправлено 25 тис. тонн української пшениці.

Всесвітня продовольча програма ООН (WFP) проводить тендер на закупівлю 75 тис. тонн агропродукції у рамках реалізації гуманітарної програми Grain from Ukraine. Про це заявив регіональний директор WFP Метью Голлінгворт, передає пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

США підтримують ініціативу Grain from Ukraine і виділяють на її реалізацію близько $20 мільйонів.

Щоб забезпечити постачання агропродукції в рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine, з українських портів планують відправляти до 10 суден щомісяця. Це дасть можливість до кінця весни 2023 року забезпечити зерном щонайменше 5 млн людей.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору