Ужгородка

Новини Закарпаття

На Львівщині росіянин виправдовував та підтримував дії окупантів

На Львівщині блокували діяльність пропагандиста, який поширював в Інтернеті російську пропаганду, зокрема заклики до порушення територіальної цілісності та недоторканості нашої держави, повідомила пресслужба Служби безпеки.

Зловмисником виявився громадянин росії, який тривалий час проживає на Львівщині. Чоловік публічно виправдовував злочини рф, підтримував російські пропагандистські наративи та закликав до зміни меж території України. Також, поширював дискримінаційні матеріали щодо різних національних меншин, які проживають на території нашої держави та пропагував наратив ворога, що Маріуполь – “російське місто”, яке має перебувати в складі росії.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за:

  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.2 ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору