Ужгородка

Новини Закарпаття

“Нібулон” отримає фінансування для зведення перевантажувального термінала в Ізмаїлі

Отримані інвестиції дозволять “НІБУЛОНу” розширити операційні потужності філії “Бессарабська”

Компанія “НІБУЛОН” стала учасником нової програми приватного партнерства USAID – US Agency for International Development! Агенція виділяє кошти на підтримку проєкту з будівництва перевантажувального термінала в м. Ізмаїл (Одеська обл.), повідомила пресслужба компанії.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Отримані інвестиції дозволять “НІБУЛОНу” розширити операційні потужності філії “Бессарабська”. При пропускній спроможності 300 000 тонн на місяць розширення термінала сприятиме експорту додаткових 2 мільйонів тонн зерна на рік.

Загалом фінансування від USAID, яке окрім “НІБУЛОНа” охоплює ще двох представників великого бізнесу, складе понад 44 млн дол. США. Інвестиції будуть спрямовані на розширення інфраструктури та можливостей зберігання в галузі сільського господарства України.

Читайте також: Попри війну “Нібулон” будує новий термінал на Дунаї

Проєкт співфінансування з USAID – це надзвичайно важлива підтримка українського бізнесу, яка допоможе подолати безпосередні та довгострокові проблеми експортної логістики, спричинені повномасштабною війною РФ.

Довідка: до війни компанія “НІБУЛОН” обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. “НІБУЛОН” експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).

Нагадаємо, агрокомпанія “Нібулон” у період із березня до серпня скоротила експорт на 88% унаслідок втрати можливості користуватися звичайними маршрутами через Миколаївський порт.

У ТОВ СП “НІБУЛОН” призначили міжнародну консультативну раду для формування стратегії наступного етапу розвитку компанії. Команда із трьох міжнародних експертів має десятки років досвіду роботи на товарних ринках, у банківській, фінансовій сферах та у менеджменті в Україні та за кордоном.

На елеваторах ТОВ СП “НІБУЛОН” для сушіння зерна використовується виключно газ. У компанії зазначили, що на сьогодні ринкова ціна на газ на 55-65% вища ніж влітку, та на 35-45% вища ніж у жовтні минулого року.

“Нібулон” надав свої баржі на початку широкомасштабного вторгнення, щоб зупинити можливий російський вхід у води міста.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору