Ужгородка

Новини Закарпаття

Акушерку судитимуть за смерть немовляти на Львівщині

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. 

Обвинувачувана лікарка здійснювала допологове амбулаторне обстеження та спостереження за вагітною жінкою, а також госпіталізувала її та приймала пологи. Однак, всупереч вимогам законодавства, вона не скерувала свою пацієнтку у відділення патології вагітних, попри те, що вона належала до групи акушерського та перинатального ризику та мала скарги на погіршення відчуття рухів плоду.

“Також, маючи усі наявні умови та можливості, не оцінила зміну стану плоду, при проведенні відповідного дослідження та гінекологічного огляду. Так і під час госпіталізації вагітної та ведення у неї пологів, не діагностувала та не встановила наявний діагноз”, – зазначають у прокуратурі. 

Як наслідок, акушерка-гінеколог не прийняла вчасного рішення щодо зміни тактики ведення пологів, що призвело до народження дитини у тяжкому стані. Далі, у квітні 2021 року, через три дні після народження, немовля померло.

Тож стосовно 38-річної жінки скерували до суду обвинувальний акт за фактом невиконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього (ч. 2 ст. 140 КК України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору