Ужгородка

Новини Закарпаття

Гранатометника ЗСУ засудили на 5 років за відмову їхати під Бахмут

У Дружківці Донецької області солдата 54-ї механізованої бригади засудили до п’яти років позбавлення волі за відмову їхати під Бахмут. Про це передає “368.media” з посиланням на вирок суду.

Інцидент трапився у липні минулого року. Зазначається, що гранатометник 54-ї механізованої бригади Максим Єрмілко отримав розпорядження в складі зведеного загону висунутись для виконання бойового завдання “на глибину взводних пунктів в район оборони”. Солдат відкрито відмовився виконати наказ капітана.

Максим Єрмілко провину визнав частково. Військовий пояснив, що у березні отримав осколкове поранення ноги й руки. Його відправили до шпиталю у Первомайськ.

У квітні гранатометник приїхав у військову частину. Позиції бригади були у Мар’їнці. Там він перебував від квітня до 14 липня. Єрмілко стверджує, що позиції не були належним чином облаштовані, не було тилових позицій і ротації.

Боєць пояснює, що відмовився йти на позиції у зв’язку з тим, що у нього був поганий психологічно-моральний стан. Він наполягав на тому, що солдатам треба відпочити, набрати нових людей, зробити злагодження. Злагодження відбувається 2-3 місяці. Чоловік переконував, що наказ поїхати на позиції — “це очевидна смерть”, оскільки у них не було підтримки артилерії.

Водночас, на той час у Бахмуті ще не було штурмових дій, вони розпочались у вересні 2022 року. Всього їхати на нове місце дислокації відмовилось семеро вояків.

Єрмілка визнали винним та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору