Ужгородка

Новини Закарпаття

На Тернопільщині суд дав умовний термін жінці, яка втопила в унітазі новонароджену дитину

Жінці, яка втопила свою новонароджену доньку в унітазі, Тернопільський суд призначив півтора роки умовного терміну, пише “Голос Карпат”.

Жінка народила дитину у туалеті, а після пологів перебувала в стресовому стані. Про своє розкаяння вона заявила в суді. Зважаючи на це, суддя вирішив звільнити обвинувачену від відбування покарання у тюрмі. Вирок був винесений Тернопільським міськрайонним судом 13 березня. Жінка завагітніла у липні 2021 року, а до лікарів не зверталась.

Вночі 19 лютого 2022 року жінка народила дитину на 36-38 тижні вагітності в убиральні загального користування. Дитина була живою, але жінка злила воду в унітазі, де дитина перебувала, з метою спричинення її смерті. Дитина померла внаслідок утоплення.

Жінку звинувачували у вбивстві своєї новонародженої дитини згідно зі статтею 117 Кримінального кодексу України, що передбачає до п’яти років позбавлення волі. Однак на судовому засіданні вона визнала свою провину та заявила про розкаяння, стверджуючи, що перебувала у стресовому стані під час пологів. Суд, враховуючи наявність пом’якшуючих обставин, відсутність обтяжуючих та розкаяння обвинуваченої, вирішив, що її виправлення можливе без ізоляції від суспільства.

Суд визнав жінку винною у вбивстві дитини та засудив її до трьох років позбавлення волі, але не відправив до в’язниці, а надав їй іспитовий термін півтора року. Згідно з результатами експертизи, обвинувачена повинна сплатити 2,6 тисячі гривень. Наразі вирок ще не є остаточним, сторони можуть оскаржити його у апеляційному суді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору